Agressie en weerbaarheid

Agressie en weerbaarheid cursus in Eindhoven? En omstreken. Wij komen op locatie. Training & Advies MVM Eindhoven geven op verschillende locaties Agressie en weerbaarheid.

Agressie en weerbaarheid opleidingen wordt gegeven door gecertificeerde en ervaren instructeurs. De cursuslocatie is op u eigen locatie, Eindhoven of omgeving. Wij komen van uit Eindhoven naar u toe. Faciliteiten, waar je gebruik kunt maken van diverse oefenmaterialen die bij de Agressie en weerbaarheid cursus zijn inbegrepen.

Voor medewerkers die tijdens hun werk te maken hebben met lastig, onbeschoft en agressief gedrag. Van het openbaar vervoer, woningcorporaties en winkelpersoneel tot een verziekte sfeer binnen een afdeling zelf.
In aanraking komen met agressief gedrag tijdens het werk kan heel beangstigend zijn.
 
Niet alleen wordt jouw gevoel van veiligheid aangetast, ook kan jouw eigen manier van reageren teleurstelling en ontevredenheid oproepen. Hoe je reageert op agressie is bepalend voor het al dan niet escaleren van de situatie.
 
Als jij je hard en stug opstelt tegenover de andere partij kan de boosheid toenemen, terwijl inleven in en meeveren met de andere partij de boosheid kan laten afnemen. Het tegenstrijdige hiervan is dat jij inhoudelijk stelling moet nemen tegenover de andere partij,
 
maar tegelijkertijd inlevingsvermogen moet tonen. Door training, oefening en veel ervaring word je echter steeds vaardiger in het deëscaleren van een moeilijke situatie.
 
In de training wisselen we af tussen concreet ervaren, experimenteren met gedrag en technieken, reflecteren en theorie verkennen. Hiermee sluit het trainingsprogramma goed aan op alle type deelnemers.
 
Er zit veel actie in de training, zodat je daadwerkelijk ervaart wat het effect is van nieuw gedrag. Dit maakt de herkenning van succes mogelijk. Daarnaast benadrukken we dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen groeiproces en hier het eigenaarschap over moet nemen.
 
In onze training nodigen wij jou uit om continue te reflecteren en verbanden te leggen met de praktijk. Ons streven is het inzicht te vergroten en jou zelf de vertaalslag te laten maken. Dit zal de kans op werkelijke gedragsverandering vergroten.

 

Heeft U nog vragen over een van ons opleidingen of trainingen. Of u wild meer informatie over uw bedrijf of organisatie / instantie. Neem dan gerust contact op. Wij staan graag voor u klaar om te beantwoorden.