Openingstijden: Ma - Vr: 09.00 - 18.00
Vanaf 4 personen op locatie

Hoe lang is een BHV-certificaat geldig?

Hoe lang is geldig?

Dat is een goede vraag. Dat is een vraag die regelmatig gesteld wordt. De geldigheidsduur van een certificaat voor bedrijfshulpverlening verschilt per opleider. Sommige opleider vereisen dat certificaten elk jaar worden vernieuwd, terwijl andere pas na twee jaar worden vernieuwd. ARBOwet is bepaald dat men de BHV periodiek moet herhalen.

Wanneer verloopt het?

Bedrijven moeten hun certificaten jaarlijks vernieuwen. Sommige opleiders eisen echter dat bedrijven hun certificaten elke jaar vernieuwen. Als een bedrijf zijn certificaat niet binnen de vereiste termijn verlengt, verliest het zijn vermogen om legaal te opereren.

Wie heeft er een nodig?

Bedrijven moeten hun certificaten vernieuwen omdat ze moeten bewijzen dat ze bepaalde maatregelen hebben genomen om hun werknemers te beschermen tijdens noodsituaties. Deze stappen omvatten het hebben van een plan om te reageren op noodsituaties, het trainen van werknemers hoe om te gaan met noodsituaties en het verstrekken van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM).
Dit is iets om in de gaten te houden, want de aanwezigheid van medewerkers met een geldig certificaat voor BHV is verplicht.
Ook heb je jaren lang BHV cursus gehaald ben je nog verplicht om elke jaar een Herhalingen BHV cursus te halen.

Wat gebeurt er als het verloopt?

Als u uw certificaat niet binnen 30 dagen na de vervaldatum verlengt, is de certificering niet langer geldig. Als u het echter vóór de deadline verlengt, kunt u het nog steeds gebruiken tot de volgende verlengingsdatum.

Is het nodig om deze te vernieuwen? 

Een logische vraag “Hoe lang is BHV geldig”, natuurlijk is BHV herhaling verplicht? Het zal wellicht verbazen dat een BHV herhaling niet verplicht is. Is de BHV verlopen, dan mag een medewerker zich simpelweg niet langer bedrijfshulpverlener noemen. Opnieuw een BHV herhaling cursus volgen lost dit op. Vanwege de verplichting van de aanwezigheid van een gecertificeerde BHV’er in elk bedrijf, is het essentieel om de kennis van elke bedrijfshulpverlener op peil moet gehouden worden en dat je acute op kan trede. En hoeveel BHV’ers is Afhankelijk van de grootte van de organisatie. De aanwezigheid van meerdere BHV’ers verplicht zijn)

Praktisch gezien moet er gezorgd worden voor gecertificeerde BHV’ers. Wanneer besloten wordt om huidige BHV’ers geen BHV herhaling te laten volgen, zullen nieuwe medewerkers een BHV cursus moeten volgen om te voldoen aan de verplichte aanwezigheid van een of meerdere bedrijfshulpverleners.

BHV herhaling

Een jaarlijkse BHV herhaling zorgt ervoor dat een BHV’er zich ook zo mag blijven noemen. Wanneer de BHV geldigheid op korte termijn verloopt, is het verstandig om een BHV herhalingscursus te volgen. Zo’n BHV herhaling zorgt ervoor dat alle benodigde theorie en de praktijk opnieuw worden behandeld. Optimale hulp van een bedrijfshulpverlener tijdens calamiteiten is zo gewaarborgd kan blijven. Hoewel een BHV niet voor iedereen verplicht is, is een organisatie wel verplicht een aantal BHV’ers op te leiden en deze optijd een BHV herhalingscursus te laten volgen. Temeer omdat er tijdens de herhalingscursus ook aandacht wordt besteed aan nieuwe ontwikkelingen en technieken.

Heeft u nog vragen neem dan contact op info@bhveindhoven.nl 

Martien van Melsen

Als u nog vragen heeft, dan hoor ik dat graag van u.

Wat onze klanten zeggen

Basis BHV training gegeven

Basis BHV training gegeven
Bij deze bedrijf: Van der Heijden

 

Training & Advies MVM heeft een
Basis BHV training gegeven met 4 cursisten
overdag In twee dagdelen
Eerst medisch opdrachten en reanimatie + AED
Vervolgt het brand gedeelte, Hoe je het gebouw moet ontruimen en waar je moet opletten.
met opdrachten en natuurlijk
verschillende manieren om een brandje te blussen.

Over ons

Training & Advies MVM is opgericht in 2013 door Martien van Melsen. Hij heeft 17 jaar bij defensie gewerkt in degeneeskundig verzorging en brandveiligheid daarna is hij doorgestroomd bij defensie als instructeur/medisch docent.
 
Hij is een specialist in acute zorg door vele jaren ervaring en met zijn deskundigheid weet hij precies wat u nodig heeft in u werkomgeving.
We geven gerichte opleidingen zoals BHV, EHBO, Reanimatie en nog veel meer. Voor grote en kleine organisaties.
 
Ons team, bestaande uit instructeurs veiligheid, reanimatie, agressie trainer, lotussen en administratie is zeer ervaren. Training & Advies MVM is er om de transparantie, flexibiliteit en service te bieden die organisaties tegenwoordig eisen.
 
Training & Advies MVM is enthousiast en sociaal, want kennisoverdracht is voor ons belangrijk. De tevredenheid van onze klanten is onze hoogste prioriteit, we zorgen er voor dat de cursus en training goed bij u overkomen.
Door onze formule werken met kleinere groepjes en op uw locatie, zijn wij uniek in de regio.
 
Kijk voor meer informatie op ons website of neem gerust contact op.

Contact info


© Copyright 2021 - Training & Adsvies MVM - website: van dongen design - Inloggen