Openingstijden: Ma - Vr: 09.00 - 18.00
Vanaf 4 personen op locatie

BHV Basis cursus

Hoe lang
4 dagdelen
Locatie
bij ons op locatie
Personen
Minimaal 2 personen starten bij ons op locatie

Basis cursus Bedrijfshulpverlening

Welkom bij Training & Advies MVM, wij zijn een opleidings bedrijf dat gespecialiseerd is in verschillende medische en brand opleidingen. Ons opleidings variatie kunnen we in verschillende categorieën verdelen. We geven u hier uitleg over onze BHV basis cursus.

In elke organisatie moet iemand opgeleid zijn tot BHV’er. Mocht zich een calamiteit voor doen in uw organisatie, kan de BHV’er naar protocol handelen en hulpverlenen. Wij geven op maat gerichte BHV-basis cursus, omdat wij vinden dat geen enkel organisatie of situatie het zelfde is.

Een noodsituatie is elke situatie waarin er direct gevaar voor leven of eigendom bestaat. Het kan een brand, overstroming, aardbeving, chemische lekkage of een andere natuurramp zijn. Of het kan iets meer voorkomends zijn, zoals een overval, mishandeling of een auto-ongeluk.

Bovenstaande situatie is slechts een enkel voorbeeld waarin het goed is om de BHV geschoolde medewerker te hebben. Als er in uw organisatie iets gebeurt zoals er breekt brand uit, een medewerker valt van de trap, valt flauw of de hele organisatie moet ontruimd worden voor een bommelding, dan is het belangrijk dat er BHV’ers zijn die weten hoe ze dit soort calamiteiten moeten aanpakken.

De bedrijfshulpverleners zijn opgeleid om deze taak te kunnen uitvoeren. Een BHV’er zal als eerste ter plaatsen zijn en handelen volgens protocol of hulp verlenen in uw organisatie. Met inzet van een BHV kan de tijd overbrugd worden van het moment dat het incident plaats vindt tot het moment dat de professionele hulpverleners arriveren.

Wie moet de cursus bijwonen?

Een bedrijfshulpverlener (BHV) cursus is essentieel voor werknemers binnen organisaties, ongeacht hun functie of afdeling. Het doel van de BHV-cursus is om werknemers te trainen in basisvaardigheden waarmee ze kunnen reageren op noodsituaties op de werkplek. Door deze cursus te volgen, vergroten werknemers hun kennis en bekwaamheid in het omgaan met verschillende noodsituaties, waaronder brand, medische noodgevallen en evacuaties.

In de meeste landen is het volgen van een BHV-cursus niet alleen aanbevolen, maar ook verplicht volgens de arbeidswetgeving. Het hebben van getrainde BHV'ers op de werkplek kan een cruciale rol spelen bij het waarborgen van veiligheid en het minimaliseren van risico's voor werknemers en bezoekers.

Over het algemeen zijn werkgevers verantwoordelijk voor het aanwijzen en opleiden van werknemers als bedrijfshulpverleners. Het aantal BHV'ers dat nodig is, hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van het bedrijf, het aantal werknemers en de aard van de werkzaamheden. Het doel is om voldoende BHV'ers te hebben, zodat er altijd iemand aanwezig is om adequaat te reageren in geval van een noodsituatie.

Kortom, iedereen in een organisatie kan en moet de BHV-cursus volgen, ongeacht hun functie of afdeling. Het vergroot de veiligheid op de werkplek en zorgt ervoor dat er altijd personeel is dat kan reageren op noodsituaties. 

Na het volgen van deze opleiding kunt u op een verantwoorde en correcte manier optreden bij:

 • Ongevallen
 • Brand bestrijding
 • Ontruimen
 • Omgaan met blusmiddelen

Wij verzorgen BHV-basis cursus voor alle soorten organisaties en komen al op locatie vanaf 4 personen. Bent met minder dan 4 personen dan kunt u ook bij ons op locatie komen voor de opleiding van BHV.

Wat leert u tijdens BHV basis cursus

De opleiding duurt 4 dagdelen:

 • 2 dagdelen krijgt u Basis Brandbestrijding zowel theorie als praktijk met   blusmiddelen.
 • 2 dagdelen krijg u Basis Medisch zo als reanimatie, ziektebeelden en verschillende medisch handelingen.

 • Cursusduur: 4 dagdelen,

 • volgens lesstof NIBHV

 • Diploma: 1 jaar geldig, waarna elk jaar een herhaling plaats vindt

 • Groepsgrootte: min. 3, max.12 personen

De BHV basis cursus van Training & Advies MVM geven wij in heel Brabant. Zo komen we geregeld in Nuenen, Helmond. Den Bosch, Tilburg, Breda, Valkenswaard, Veghel, Deurne, Weert, Veldhoven, Best, Oirschot, Waalre, Geldrop, Son en Breugel en Eindhoven.

Heeft u nog vragen neem gerust contact met ons op. Wij staan graag voor u klaar om, al uw vragen over BHV basis cursus te beantwoorden.

Waarom voor Training & advies MVM kiezen?

Op eigen locatie

Al vanaf 4 personen op locatie ongeacht welk opleiding. Of kom bij ons op locatie. 

Ervaring

Ervaring is de kennis/training overbrengen die u nodig heeft voor uw bedrijf of instanties, organisatie.

Beste prijs / kwaliteit

Wij geven opleidingen op maat, zodat u er meer uit kan halen. Met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Martien van Melsen

Als u nog vragen heeft, dan hoor ik dat graag van u.

Mail ons

Wat onze klanten zeggen

  Ontruimingsoefening op locatie

  Ontruimingsoefening

  Bij deze groep: Ondernemers voor ondernemers

  Heeft Training & Advies MVM 
  een ontruimingensoefening gehouden met 5 cursisten.
  Halverwege de avond eerst voor programma doorgenomen en voor bespreken
  en BHV- plan doorgenomen
  Uiteindelijk uitgevoerd met lotus (slachtoffer)
  Daarna eindevaluatie met tips en tops.

  Over ons

  Training & Advies MVM is opgericht in 2013 door Martien van Melsen. Hij heeft 17 jaar bij defensie gewerkt in de geneeskundige verzorging en brandveiligheid, daarna is hij doorgestroomd bij defensie als instructeur/medisch docent.
  Hij is een specialist in acute zorg door vele jaren ervaring en met zijn deskundigheid weet hij precies wat u nodig heeft in u werkomgeving.
  We geven gerichte opleidingen zoals BHV, EHBO, Reanimatie en nog veel meer. Voor grote en kleine organisaties. Ons team bestaat uit veiligheids-, reanimate- en  agressietraininginstructeurs. Training & Advies MVM is er om de transparantie, flexibiliteit en service te bieden die organisaties tegenwoordig eisen.
  Training & Advies MVM is enthousiast en sociaal, want kennisoverdracht is voor ons belangrijk. De tevredenheid van onze klanten is onze hoogste prioriteit,

  Contact info


  © Copyright 2021 - Training & Adsvies MVM - website: van dongen design - Inloggen